Tuzun Kimyası

Tuz, çoğunlukla sodyum klorürdür, NaCl formülü ile iyonik bileşik, eşit oranlarda sodyum ve kloru temsil eder. Deniz tuzu ve taze çıkarılmış kar tuzu aynı zamanda (bu küçük miktarlarda bitki ve hayvan sağlığı için iyidir) iz elementlerin küçük miktarlarını ihtiva etmektedir. Mayalanmış tuz genellikle sofra tuzu üretiminde rafine edilir; suda çözülür, çözeltiden diğer minerallerin çökeltilmesi ile saflaştırılır ve yeniden buharlaştırılır.

Aynı rafine etme işlemi sırasında genellikle iyotlaştırılır. Tuz kristalleri şeffaf ve kübik şekildedir; normalde beyaz görünürler, ancak yabancı maddeler onlara mavi veya mor bir renk verebilir. Tuzun mol kütlesi 58.443 g / mol, erime noktası 801 ° C (1447 ° F) ve kaynama noktası 1,465 ° C (2.669 ° F).

Yoğunluğu, kübik santimetre başına 2.17 gramdır ve suda kolaylıkla çözünürdür. Su içinde eritildiğinde Na + ve Cl- iyonlarına ayrılır ve çözünürlük litre başına 359 gramdır. [32] Soğuk çözeltilerden tuz, dihidrat NaCl · 2H20 olarak kristalleşir. Sodyum klorürün çözeltileri, saf sudakinden çok farklı özelliklere sahiptir; Donma noktası tuzu 23.31 ağırlıkça% için -21,12 ° C (-6.02 ° F) ve doymuş tuz çözeltisi kaynama noktası yaklaşık 108.7 ° C (227,7 ° C) ‘dir.

Create your account

Call Now Button